Best Recipe for Smoked Yemeni Mandi at Home #Mandy #Mandy_meat #Mandy_Hasawi
كاتب الموضوع
رسالة
ليتني همك المدير العام
موضوع: Best Recipe for Smoked Yemeni Mandi at Home #Mandy #Mandy_meat #Mandy_Hasawi الخميس أغسطس 03, 2023 5:51 pm
Mandi is one of the famous Yemeni dishes Which is now known in the countries of the entire Arab world, such as Saudi Arabia and others,
It is famous for serving it at invitations and banquets. It is a dish of basmati rice, and it is prepared
Either with meat or chicken, and the rice has a special seasoning of ground spices, and the chicken or meat has another seasoning of the right spices.
These spices are the most important characteristic of the mandi dish and give it a distinctive and delicious taste.
So in this topic, we will give you ways to make the mandi seasoning,
To serve the best mandi dish ever.
Mandi spices ingredients
¼ cup ground ginger ¼ cup ground cardamom ¼ cup crushed cloves ¼ cup ground black pepper ¼ cup of crushed bay leaf
Mandi spices method
In a bowl, mix bay leaf with black pepper and cloves.
Add the cardamom and ginger, then continue to whisk until the ingredients are combined.
Keep the spices in a sealed glass jar in a place away from sunlight, until use.
Yemeni mandi spices
The amounts of Yemeni Mandi spices
6½ tablespoons of whole black peppercorns ¼ cup cumin seeds 2 tablespoons of coriander seeds 1 ½ tablespoons of whole cloves 1 ½ tablespoons cardamom pods 3½ tablespoons of ground turmeric
How to make Yemeni Mandi spices
Mix the right spices together in a skillet, and roast for two minutes.
Leave the spice mixture to cool aside, and then grind it in a spice grinder
Add the turmeric and stir with the ground spices. Keep the seasoning in an airtight container, until use.
Saudi Mandi spices
The amounts of Saudi Mandi spices
4 tablespoons of ground coriander 4 tablespoons of ground black pepper 2 teaspoons ground cumin 1 teaspoon ginger 1 teaspoon dried turmeric 1 teaspoon cinnamon ½ teaspoon ground cloves A pinch of nutmeg A pinch of garlic powder
How to make Saudi Mandi spices
Roast all the spices in a skillet over the stove, stirring, until fragrant. Grind the spices in the special mill, until the mixture becomes smooth. Keep the mixture in a clean, dry container until use.
Chicken mandi spices
Ingredients for chicken mandi spices
12 whole cloves ½ teaspoon ground cardamom ½ teaspoon ground turmeric ½ teaspoon ground cinnamon 2 tablespoons of paprika 1 teaspoon cumin 1 teaspoon black pepper 2 teaspoons ground ginger 2 teaspoons dried thyme
How to make chicken mandi spices
Grind cloves, thyme, cinnamon, cumin and black pepper in a spice grinder.
Add the rest of the spices and continue to grind the mixture until it is completely homogeneous.
Use only one tablespoon of spices to season each kilo of chicken
في وعاء، اخلطي ورق الغار مع الفلفل الأسود والقرنفل.
أضيفي الهيل والزنجبيل، ثم استمري في الخفق حتى تتجانس المكونات.
احتفظي بالتوابل في برطمان زجاجي محكم الغلق في مكان بعيد عن أشعة الشمس، لحين الاستخدام.
بهارات المندي اليمني
مقادير بهارات المندي اليمني
½ 6 ملعقة كبيرة حبوب فلفل أسود كاملة ¼ كوب بذور كمون 2 ملعقة كبيرة بذور كزبرة ½ 1 ملعقة كبيرة كبش قرنفل صحيح ½ 1 ملعقة كبيرة حبات هيل ½ 3 ملعقة كبيرة كركم مطحون
طريقة عمل بهارات المندي اليمني
اخلطي التوابل الصحيحة معاً في مقلاة على النار، وحمصيها لمدة دقيقتين.
اتركي مزيج التوابل يبرد جانباً، واطحنيه بعد ذلك في مطحنة التوابل
أضيفي الكركم وقلبيه مع التوابل المطحونة. احتفظي بالتتبيلة في وعاء محكم الغلق، لحين الاستخدام.
بهارات المندي السعودي
مقادير بهارات المندي السعودي
4 ملعقة كبيرة كزبرة مطحونة 4 ملعقة كبيرة فلفل أسود مطحون 2 ملعقة صغيرة كمون مطحون 1 ملعقة صغيرة زنجبيل 1 ملعقة صغيرة كركم مجفف 1 ملعقة صغيرة قرفة ½ ملعقة صغيرة قرنفل مطحون رشة من جوزة الطيب رشة من بودرة الثوم
طريقة عمل بهارات المندي السعودي
حمصي جميع التوابل في مقلاة على النار مع التحريك، حتى تفوح رائحتها. اطحني التوابل في المطحنة الخاصة، حتى يصبح المزيج ناعماً. احتفظي بالمزيج في وعاء جاف ونظيف لحين الاستخدام.
بهارات مندي الدجاج
مقادير بهارات مندي الدجاج
12 حبة قرنفل صحيحة ½ ملعقة صغيرة هيل مطحون ½ ملعقة صغيرة كركم مطحون ½ ملعقة صغيرة قرفة مطحونة 2 ملعقة كبيرة بابريكا 1 ملعقة صغيرة كمون 1 ملعقة صغيرة فلفل أسود 2 ملعقة صغيرة زنجبيل مطحون 2 ملعقة صغيرة زعتر مجفف
طريقة عمل بهارات مندي الدجاج
اطحني القرنفل مع الزعتر، القرفة، الكمون والفلفل الأسود في مطحنة التوابل.
أضيفي بقية التوابل واستمري في طحن المزيج حتى يتجانس تماماً.
استعملي ملعقة كبيرة فقط من البهارات لتتبيل كل كيلو من الدجاج
اللهم صل وسلم وبارك على نبينا محمد وعلى آله وصحبه أجمعين
جربو طريقتي عليكم بالعافيه يارب
⚘فضلاً وليس أمراً دعمكم بالإشتراك في القناة
ونشرالفيديو والضغط على لايك
🕭وتفعيل الجرس ليصلكم كل جديد🕭 الله يبارك فيكم ويحفظكم يارب وشكراً لكل من إشترك في قناتي
وكل من علق بتعليق طيب ودعمكم لا أستغني عنه
وشكراً لكم تحياتي أعجبك و الاشتراك في قناتي ليصلكم جديد الوصفات و تحفيز لنا لنسمر في تقديم الفيديو القادمة شهية سعيدة مشاركة الوصفات مع الاقارب وأصدقاء